Burnout & Stress

Terug naar een leven vol energie

ERVAAR JE STRESS OF HEB JE EEN BURN-OUT?
Heb je te lang te hard gewerkt of te lang onder stressvolle omstandigheden gefunctioneerd? Zit je nu thuis; gestrest, moe, prikkelbaar en misschien wat angstig? Of heb je last van slapeloosheid, piekeren en depressieve gevoelens?

Een burn-out is een heftige reactie van het lichaam op langdurige stress. Vaak is het een kantelpunt in je leven, waarbij verschillende specialisten je helpen je leven weer op te pakken. Acupunctuur kan daarbij ook een belangrijke bijdrage leveren aan jouw herstel.

Heb jij (nog) geen burn-out, maar ervaar je wel een ongezonde mate van stress? Dan kan acupunctuur ook helpen een burn out te voorkomen.

Waarom acupunctuur bij Burn-out?

Een burn-out is vaak een heftig breekpunt in iemands leven. In de eerste fase is er stress met bijkomende fysieke klachten als hartkloppingen, hyperventilatie en of slaapproblemen. Extreme vermoeidheid, verdriet, angstklachten en depressieve gevoelens komen ook veelvuldig voor. Dat is al heftig genoeg, maar na enige tijd moet de draad weer worden opgepakt. Dat gaat meestal niet vanzelf. De weg terug vanuit een burn-out is een proces van vallen en weer opstaan, van stapjes vooruit en stapjes terug, van pieken en dalen. Van nieuwe grenzen stellen, en daar toch weer overheen gaan.

Acupunctuur kan in het proces van burn out terug naar een leven vol energie een belangrijke bijdrage leveren. In de eerste fase analyseert een acupuncturist het lichaam en de onderliggende oorzaak van de klachten. Meestal zijn de levels van het stresshormoon cortisol lang veel te hoog geweest en draaien de bijnieren overuren. De behandeling richt zich op dat moment dan ook op het terugdringen van de ergste stress en vermoeidheid.

Tijdens de opbouwfase staat de acupunctuurbehandeling in het teken van het balanceren van lichaam en geest. Daarbij worden zowel de fysieke en de mentale kant als de levensstijl meegenomen in de behandeling. Daarnaast is er aandacht voor de stapjes vooruit én de terugval, die er helaas vaak ook bij hoort. Zo biedt acupunctuur een goede ondersteuning bij het herstel vanuit een burn-out. Overigens is acupunctuur ook bij het voorkomen van een burn-out bewezen effectief.

Wil jij weten of acupunctuur ook voor jouw situatie geschikt is? Laat dan hier je gegevens achter, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Burn-out en stressklachten acupunctuur

Meer informatie?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stel hier een vraag.