Spierklachten

Terug naar pijnvrij bewegen

Heb jij last van:

  • achillespees
  • schouder
  • knie(ën)
  • heup
  • tenniselleboog of golfarm
  • peesontsteking

en ben je al verschillende keren bij je huis- of sportarts of een fysio geweest, maar gaan je klachten maar niet over?

Dan help ik je graag van je spierklachten/blessure af. Met een combinatie van acupunctuur en dry needling pak ik zowel de oorzaak als de gevolgen van jouw klachten aan, zodat de balans in je lichaam herstelt en de pijn.

Waarom acupunctuur bij sportblessures?

Het is dé angst voor veel topsporters, een (langdurige) blessure. Maar ook voor veel amateursporters is een blessure uitermate vervelend. Bij hardnekkige blessures die door overbelasting zijn ontstaan, zoals peesontstekingen of een tenniselleboog, is een langdurige en intensieve behandeling nodig. Acupunctuur kan dan helpen om de symptomen sneller te verlichten. Acupunctuur werkt namelijk ontstekingsremmend en pijndempend.

Een acupuncturist maakt een analyse van de totale energiehuishouding van een sporter, en brengt eerst de oorzaak van de blessure in kaart. Vaak ligt die oorzaak in overbelasting en het ophopen of stagneren van energie, ergens in het lichaam. Acupunctuur heft deze stagnatie op en zorgt voor een betere doorbloeding. Daardoor wordt de vrije doorstroom van energie bevorderd en zullen de symptomen snel afnemen.

Daarnaast zorgt een acupuncturist ervoor dat innerlijke balans in het lichaam wordt hersteld en het immuunsysteem wordt versterkt, om zo te voorkomen dat de blessure terugkomt. De behandeling kan worden afgestemd met de fysiotherapeut, om zo tot een optimaal en snel resultaat te komen

Wil jij ook van je sportblessure af? Laat dan hier je gegevens achter, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Spierklachten acupunctuur

Meer informatie?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stel hier een vraag.