Transformational cupping

Naast acupunctuur heb ik mij ook gespecialiseerd in transformational cupping. Transformational cupping is een intensieve en diepgaande methode om het lichaam van binnenuit in beweging te brengen om blokkades op te heffen, energie te laten stromen en de balans (terug) te vinden. Dit heeft net als acupunctuur een holistische aanpak en benadering; waarbij we lichaam en geest als één geheel zien. Transformational cupping is een op zichzelf staande behandeling waarbij ik ook advies geef over voeding en balans, maar transformational cupping kan ook goed in combinatie met acupunctuur (afwisselend ingezet worden).

Bij transformational cupping worden glazen cups op het lichaam geplaatst op gebieden waar spanning of blokkades zich bevinden. De cups trekken de huid vacuüm waardoor een krachtige, diepe massage gecreëerd wordt. Met deze massage worden oppervlakkige en dieper gelegen lagen van de huid/bindweefsel losgemaakt. Denk hierbij aan verklevingen, blokkades, afvalstoffen, trauma’s, ziekten, klachten en kwalen. Maar ook bindweefsellagen, verstoppingen en spierknopen worden aangepakt. Onder andere een frozen shoulder, schouder- en/of rugklachten of cellulitis kunnen hiermee aangepakt worden.

Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat onze cellen ook emoties kunnen opslaan. Door de holistische aanpak van transformationeel cupping is het niet alleen een lichamelijke aanpak, maar ook mentaal. Met cupping kan de emotionele belasting loskomen en afgevoerd worden.

Kortom, met transformational cupping ontstaat er niet alleen ruimte in het lichaam maar ook in het hoofd. De energie gaat weer stromen. Blokkades, verklevingen en onnodig ballast kunnen afgevoerd worden.

Terug naar een leven vol energie!

Meer informatie?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stel hier een vraag.